Bagom Bloggen

Navnet er Mary. Fødeåret ’84. Født andetsteds, vokset op her. Rødderne eritreanske; de kulturelle mest danske. Håret krøllet og kruset. Hud og øjne forskellig slags brune. Om det er delelementer eller det altopslugende, kommer an på kontekst og den beskuende.

……………

Jeg er uddannet Cand.pæd. i pædagogisk antropologi med pædagog baggrund. Jeg er optaget af, hvordan identitet og tilhørsforhold konstrueres imellem minoritet og majoritet i Danmark og hvordan det kommer til udtryk i hverdagens rum i mødet mellem mennesker og mellem mennesker og institutioner. Derudover er jeg mor til tre og optaget af, hvordan man som etnisk minoritet forvalter forældreskab og børneopdragelse, når etnisk minoritetsstatus også er en faktor der spiller ind.

……………

Bloggen er et udtryk for min faglige interesse kombineret med mine oplevelser, erfaringer og refleksioner om stort og småt i relation til mit liv som etnisk minoritetsborger i Danmark. Den er samtidig et resultat af et behov for at italesætte og tydeliggøre, hvordan det politiske, medierne og mødet med forskellige institutioner strækker sig ind i hverdagslivet for minoritetsetniske borgere på godt og ondt.